Smartere og raskere etablering

for dine nye boligprosjekter

Vi i SmartOrg bistår eiendomsutviklere med vedtekter, stiftelse og etablering av sameier og foreninger. Vi sikrer en enklere overleveringsfase i både store og små prosjekter.

Med SmartOrg er det enklere enn noen gang å etablere nye sameier, velforeninger, garasjelag eller veilag. 

Sameie Siri står med telefonen og administrere et nytt utbyggingsprosjekt gjennom SmartOrg.

Enklere, strukturert og kvalitetssikret

Seksjonering og etablering gjort på riktig måte sørger for en økt trygghet for både kjøpere og utbyggere.

Vår løsning er bygget for å forenkle, kvalitetssikre og automatisere en rekke av de praktiske oppgavene knyttet til overlevering og etableringer av nye sameier og eiendomsrelaterte foreninger.

Via SmartOrg-portalen kan vi ta hånd om etablering og oppstartsfasen rimeligere enn tradisjonelle forretningsførere og boligbyggelag.

Lite sameie

Vi kan bistå før og under bygging, og etter overlevering av prosjekt

I planleggingsfasen kan vi koordinere og gjennomføre det praktiske knyttet til seksjonering og formell stiftelse og etablering av sameiene.

Seksjonering
Gjennom et samarbeid med advokater og eiendomsmeglere kan vi koordinere og bistå i denne fasen. Seksjonering kan dokumenteres og seksjoner kan opprettes og konfigureres i SmartOrg-portalen før stiftelse og videre salg.

Vedtekter og stiftelse
Vi har standardiserte vedtekter bygget på eierseksjonsloven. Disse flettes enkelt med teknisk informasjon om det nye sameiet, og vi kan sammen raskt kvalitetssikre og gjøre nødvendige tilpasninger. Vi kan bistå med det formelle knyttet til stiftelse av sameiene i Brønnøysundregisteret gjennom våre systemer og integrasjonsløsninger.

Salg, handover og onboarding
SmartOrg kan brukes av meglere eller salgsorganisasjoner i salgsfasen og de kan registrere informasjon på kjøpere direkte i systemet. Informasjon til kjøpere kan enkelt sendes ut via vår løsning.

Etter overlevering
Vi kan videre bistå med stiftelsesmøte samt onboarding og etablering av styrer.
Ved overtagelse bistår vi sameiene med innføring i SmartOrg-portalen, etablering av bankkonto, økonomi,  budsjett, maler til møter/protokoller og strukturer og dokumenter for internkontroll.
Vi kan være behjelpelig med eksempelvis ettårsbefaring og femårsbefaring.

Økonomi, forretningsførsel og videre drift

Når nye enheter selges kan de nye eierene legges fortløpende inn i SmartOrg-portalen der de får tilgang til sin eierseksjon og felles informasjon fra utbygger. Vi tilbyr fortløpende support i portalen til både nytt styre og nye kjøpere.

En rask og effektiv onboarding og oppstart av sameier sikrer en raskere og mer oversiktlig overføring av driftskostnader fra utbygger til sameiet.

SmartOrg-portalen vil deretter løse de fleste oppgaver knyttet til drift, håndtering av felleskostnader og forretningsførsel for mindre sameier (6-20 seksjoner) samt tilknyttede velforeninger, garasjelag, veilag og lignende organisasjoner og strukturer som skal etableres i overleveringsfasen.

Ved behov for tjenester som regnskapsførsel eller brøyting, kan våre samarbeidspartnere kontaktes og bestilles gjennom SmartOrg-portalen.

Sameie Siri står med telefonen og administrere et nytt utbyggingsprosjekt gjennom SmartOrg.

SmartOrg Etableringspakke
– for utbyggere, meglere og andre oppstartere

🏡 Optimalisere prosess og oppstart av nye sameier og velforeninger  
✔  Oppsett og konfigurasjon av tilpasset Smartorg portal for prosjektet (sameier, velforening, garasjelag, delingsøkonomimodeller o.l.)  
✔  SmartOrg deltakelse/bistand til første stiftelsesmøte
✔  Inkluderer stiftelse i Brønnøysundregisteret
🤝Avtalelengde: Avtales, ink. 3 mnd gratis abb. på Smartorg
+   Endringsmeldinger styre (399,- per melding)    
📋Fakturering: Ved oppstart/bestilling 

Pris standard etableringspakke: 3500,- per ny stiftelse

Vi tilbyr også skreddersydde opplegg, og kan lage en pakke som passer deres prosjekt. Timepris ved utvidede avtaler:  975,- time. 

Alle priser er eks. mva.

Sameier med 9 eller flere seksjoner som er seksjonert etter 01.01.1998, har registreringsplikt i Foretaksregisteret. Dette vil medføre et tilleggsgebyr på 2250,- fra Brønnøysundregisteret fakturert til sameiet.

I SmartOrg har vi dyktige og hyggelige folk det er lurt å prate med! 

Benjamin Johansen

Benjamin Johansen

Rådgiver utbyggere og sameier

Jeg har ansvaret for økonomi i SmartOrg og bidrar også som rådgiver for våre PLUSS kunder.
Jeg er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen ved UiA med spesialisering innen analytisk finans.

Ta gjerne kontakt på benjamin.johansen@smartorg.no
Jeg ser frem til et hyggelig samarbeid!

 

Tips og råd for Utbyggere

Hvem har ansvaret for lekeplassen?

Hvem har ansvaret for lekeplassen?

Hvem har ansvaret for lekeplassen ? Den som anskaffer. eier eller drifter lekeplassutstyr er ansvarlig. Ofte er det dermed styret i en velforening eller et sameie som har dette ansvaret…