Velkommen til SmartOrg!
Takk for at dere valgte oss! Vi håper at platformen vår gjør hverdagen enklere for deg som skal stifte, drive, administrere og være aktiv i sameiet.
For å komme raskt og enkelt i gang, anbefaler vi å følge brukerveilederen vår.
Husk at vi har hjelpetekster i portalen som forklarer funksjonalitet. Dette finner du ved å trykke på spørsmålsikonet.
Om du ikke får svar på hva du lurer på, kan du besøke vår FAQ-side eller kontakte support for hjelp.
Brukerveiledning for sameier
Veilederen tar deg gjennom oppsett og bruk av SmartOrg-portalen. Er det funksjoner i brukerveiledningen som ikke ligger i portalen din, betyr det at du ikke har tilgang. Hvis du mener at du skulle hatt tilgang på en funksjon du ikke ser, ta kontakt med admin/styret i din forening.
Oversikt
Oversikten er sameiets «forside», og brukes til å vise generell informasjon om sameiet samt deg som bruker.
SKJULT
Endring av forsidebilde
For å endre forsidebildet til sameie ditt, trykker du på «endre bilde» knappen som vist i skjermbildet under.
Redigering av seksjonsandeler og eiere
Før stiftelse er gjennomført i Brønnøysundregisteret kan du redigere seksjononer i sameiet. Her kan du endre seksjonsandeler, seksjonsnummer, seksjonseiere og eventuelt legge til flere eiere per seksjon.
Husk at etter redigering av andeler må det sendes endringsmelding til Brønnøysundregisteret. Dette kan gjøres ved å kontakte kundeservice eller mauelt via Brønnøysundregisterets nettside.
For å endre en seksjon, trykker du på symbolet som vist i skjermbildet under.
Her endrer du ønsket informasjon og trykker på den blå «lagre» knappen for å fullføre redigering. Om du ønsker å legge til flere andelseiere per seksjon, trykker du i boksen «Andelen har flere eiere». Her velger du andelseieren fra medlemslisten i portalen og fyller inn informasjonen (se skjermbildet).
Redigering/visning av stiftelsesdokument
For å se, redigere eller endre stiftelsesdokumentet, kan du trykke på «stiftelsesdokument» knappen på sameiets forside som vist i skermbildet under.
Her får du en oversikt over sameiets stiftelsesdokument. For å laste dette ned i word eller PDF-format, kan du trykke på knappene som vist i skjermbildet under.
Om du ønsker å laste opp et eget stiftelsesdokument eller legge ved et vedlegg kan det gjøres ved å trykke på knappene som vist i skjermbildet under.
Redigering/visning av vedtekter
For å se, redigere eller endre vedtekter, kan du trykke på «vedtekter» knappen på sameiets forside som vist i skjermbildet under.
Her får du en oversikt over sameiets vedtekter. For å laste dette ned i Word eller PDF-format, kan du trykke på knappene som vist i skjermbildet under.
Om du ønsker å laste opp egne vedtekter eller legge ved et vedlegg kan det gjøres ved å trykke på knappene som vist i skjermbildet under.
Endring av egen brukerinformasjon
For å endre egen brukerinformasjon kan du bruke «Min profil» knappen i oversikt-modulen. Du kan også endre brukerinformasjon ved å trykke på «Konto» knappen øverst i høyre hjørne hvor du velger «min profil» (se skjermbildet under).
I «min konto» kan du endre brukerinformasjonen din ved å trykke på det blå symbolet som vist i skjermbildet under.
Endring av passord og 2-faktor autentisering
For å endre passord eller aktivere 2-faktor autentisering går du inn på «min profil» som vist i skjermbildet under.
Her navigerer du til «kontoinstillinger» hvor du finner «Endre passord» og «Aktiver 2-faktor» knappene.
Ved aktivering av 2-faktor autentisering, får du en kode på SMS du må skrive inn i feltet. Om du kun vil endre passord fyller du inn nødvendig informasjon.
Brukere
Her kan du vise, legge til, endre og sende meldinger til andelseiere.
SKULT
Hvordan legge til medlemmer
For å legge til medlemmer i sameiet kan du trykke på pluss ikonet som illustrert i skjermbildet.
Endring av medlemsinformasjon
For å endre på medlemsinformasjon, trykker du på medlemmet som skal redigeres i medlemslisten (se skjermbildet under).
Deretter trykker du på det blå ikonet som vist i skjermbildet for å redigere informasjonen til medlemmet.
Visning av innbetaliger for individuelle medlemmer
For å se innbetalinger for induviduelle medlemmer fra medlemslisten, kan det gjøres ved å trykke på navnet til brukeren.
Deretter vises alle innbetalingene til medlemmet nederst på siden. Her kan du vise detaljer til innbetalingen, eventuelt konvertere innbetalingen til bankbetaling eller markere innbetalingen som betalt.
Endring av tilgangsroller
For å endre tilgangsrollen til et medlem, gjøres det i medlemslisten. Her trykker du på navnet til medlemmet du skal endre tilgangen til som illustrert i skjermbildet
Deretter trykker du på det blå symbolet som vist i skjermbildet.
For å endre tilgangsrollen, kan du bruke rulle-menyen som illustrert i skjermbildet.
Rettighetene til tilgangsrollene styres fra Instillinger -modulen og endres ved å redigere modultilgang. For detaljert informasjon, se «modultilgang for medlemmer» i veilederen.
Utsendelse av meldinger til individuelle medlemmer
Om du ønsker å sende ut meldinger til enkeltmedlemmer på vegne av sameiet, kan det gjøres i medlemslisten. Her trykker du på navnet til medlemmet du ønsker å sende en melding til.
Deretter trykker du på den blå boksen som illustrert i skjermbildet under.
Her kan du blant annet velge å sende meldingen som SMS eller e-post. For å sende meldingen som SMS, gjøres det ved å velge boksen «Send som SMS».
Husk at meldingen fortrinnsvis sendes ut som SMS, det betyr at om medlemmet ikke har oppgitt telefonnummer, vil meldingen sendes til oppgitt e-postadresse.
Felleskostnader
Her kan dere lage og se budsjett over inntekter og utgifter/ felleskostnader for sameiet samt opprette fellesregninger og se status på innbetalinger.
SKJULT
Opprettelse av budsjett
Budsjettposter kan fordeles jevnt eller på brøk. Det kan også gjøres et utvalg slik at kun noen av seksjonseiere betaler for en utgiftspost.
Budsjett for felleskostnader lages normalt for et år og kan når det er godkjent, så splittes i kostnader som skal dekkes inn i terminbetalinger som blir automatisk generert basert på fordelingsnøkkel for hver budsjettpost.
Jevn – utgift splittes likt på alle seksjoner
Brøk/andel – utgift splittes på brøk (i forhold til eierandel, f.eks i kvadratmeter eller %)
Utvalg – utgift splittes på utvalgte seksjoner
For å budsjettere en utgift eller inntekt, trykker du på pluss symbolet som vist i skjermbildet under.
Brukere i rollen Admin, manager eller økonomiansvarlig har mulighet til å redigere eller sende budsjett til godkjenning. Budsjettet sendes da til de som er oppført som godkjennere. For å sende budsjettet til godkjenning, trykker du på den blå «Send budsjett for 20xx til godkjenning» knappen som vist i skjermbildet under.
Opprettelse av felleskostnader
Etter at budsjettet er opprettet og godkjent, kan du starte utsendelse av felleskostnadene.
For å sende ut felleskostnader kan du bruke termingeneratoren i portalen. Termingenereatoren genererer utkast til terminbetalinger ut ifra budsjetterte utgifter og andeler, og gjør det mulig for sameie å sende ut felleskostnader basert på disse.
For å generere terminbetalinger trykker du på «Åpne termingenerator» som vist i skjermbildet under.
Her kan du blant annet velge antall terminer som skal genereres. Om du vil at terminbetalingene skal aktiveres og sendes ut etter generering, kan du trykke i boksen «Skru på automatisk aktivering og utsending av innbetalinger». Denne funksjonen vil automatisk sende ut terminbetalingene hver måned. Om du vil endre utsendelse-dato, kan det gjøres manuelt for hver terminbetaling. Automatisk utsendelse av terminbetalinger kan også aktiveres etter opprettelse ved å sette betalingsplanen til auto (som vist i skjermbildet under).
Husk å sette inntektskonto til «Akonto innbetalinger av felleskostnader» for å registrere felleskostnadene på riktig sted. For å generere terminbetalingen trykker du på den blå «Generer» knappen som vist i skjermbildet under.
Om du vil sende ut faktura for terminbetalingene manuelt, kan det gjøres ved å trykke inn på terminen du vil sende ut som vist i skjermbildet under.
Her kan du trykke på den blå «Aktiver faktura per seksjon» for å fylle inn detaljer om faktura.
For å sende ut faktura, trykker du på den blå «Aktiver» knappen som vist i skjermbildet under.
Om du ønsker å sende ut betalingslenke med melding om betaling, kan det gjøres på SMS eller epost ved bruk av den lilla «Opprett betalingslink» knappen (se skjermbildet under). Denne finner du ved å trykke på en aktivert terminbetaling.
Her kan du fylle inn ønsket melding til mottakere, samt velge om den skal sendes på SMS eller epost. Betalingslinken sendes automatisk med meldingen, så når alt er fylt inn er det bare å trykke på den blå «Send» knappen som vist under.
Betaling av felleskostnader
Om du ønsker å betale felleskostnader, kan det gjøres ved å finne betalingen i Felleskostnader-modulen eller Årshjul-modulen som vist i skjermbildene under.
Heretter kan du betale felleskostnaden digitalt ved å trykke på knappen som vist i skjermbildet under.
Om du ønsker å betale felleskostnadene med faktura, kan det gjøres ved å trykke på «Jeg vil heller betale via faktura» (se skjermbildet under). Deretter velger du «ja, aktiver fakturabetaling». Husk at det kan være gebyr for faktura.
Opprettelse av gruppefaktura
Gruppefakturaer kan være ekstraordinære felleskostnader som skal fordeles på en eller flere seksjonseiere. Opprettelse av gruppefaktura gjøres nederst i felleskostnader-modulen.
For å opprette en gruppefaktura, bruker du den blå «Opprett Gruppefaktura» knappen nederst i modulen, som vist i skjermbildet under.
Her fyller du inn ønsket informasjon og velger mottakere fra rulle-menyen.
For å opprette gruppefaktura, trykker du på den blå «Opprett faktura knappen» som vist i skjermbildet under.
Om du ønsker å sende ut betalingslink og påminnelse om betaling, kan du velge «opprett betalingslink» som vist i skjermbildet under.
Her fyller du inn ønsket tekst og velger «Send som SMS» om ønskelig, ellers vil betalingslinken sendes på epost.
Betalingslenken vil legges ved automatisk ved sending.
For å sende ut betalingslinken, trykker du på den blå «Send» knappen som vist i skjermbildet under.
Opprettelse av purring
Purring av felleskostnader gjøres i felleskostnader-modulen. For å opprette en purring, trykker du på felleskostnaden du vil purre på i betalingsplanen nederst i modulen. Se skjermbildet under.
Her trykker du For opprette purringen trykker du på den lilla «opprett purring» knappen som vist i skjermbildet under.
For å sende ut purringen på SMS, velger du boksen «Send som SMS», ellers vil purringen sendes via epost til alle ubetalte medlemmer. Når nødvendig informasjon av purringen er fylt inn, trykker du på den blå «Send» knappen.
Husk at betalingslenken blir lagt ved purringen automatisk.
Utlegg
Her kan alle medlemmer av sameiet legge inn utleggsregninger som det skal kreves refusjon av fra sameiet. Her kan man beskrive utlegget, beløp, bankkonto og legge ved bilde / vedlegg (PDF) som dokumentasjon for utlegget.
SKJULT
Opprettelse av utlegg
Utlegg blir sendt til Godkjenner for godkjenning (varsles på E-post).
NB! Hvis dere har ikke har bestillt Bankavstemming gjennom SmartOrg så må dere selv betale ut utlegg fra nettbank og merke dem med status «Utbetalt».
Hvis dere har bestilt bankavstemming via SmartOrg og vi har tilgang til deres konto, vil vi kunne legge utlegg til utbetaling i nettbank og merke utlegg som «utbetalt».
Opprettelse av utlegg gjøres i Utleggs-modulen i portalen.
For å opprette et utlegg, trykker du på den blå «Nytt utlegg» knappen som illustrert i skjermbildet.
Herfra fyller du inn informasjon om utlegget. Husk å laste opp vedlegg ved å trykke på «Velg fil» knappen! For å registrere utlegget, trykker du på den blå «Lagre» knappen som vist i skjermbildet under.
Husk at utlegget må sendes til godkjenning! Det gjøres etter opprettelse, ved å trykke på den lilla «Send til godkjenning» knappen som vist i skjermbildet under.
For å endre et utlegg, velger du utlegget du skal endre i utleggslisten i utleggs-modulen, og trykker på det blå ikonet som vist i skjermbildet.
Økonomi
Økonomi-modulen viser en oversikt over sameies balanse, regnskap, faktura, inntekter og utgifter. Her registreres også sameiets inntekter, utgifter og faktura. Årsrapport og signering av regnskapet behandles også her.
SKJULT
Opprettelse av inngående/utgående faktura
Håndtering av inn – og utgående faktura er enkelt i SmartOrg. Dette opprettes under økonomi-modul, for deretter å navigere seg inn på området for faktura.
Følg stegvis prosess med illustrasjoner for gjennomgang. Fakturaer som ankommer sameiets fakturamottak lastet automatisk opp i portalen.
For å opprette faktura trykker på Ny inngående – eller Ny utgående faktura. Eksempelet er ved utgående faktura.
Deretter fyller du inn feltene med nødvendig informasjon
Du kan også velge intern mottaker – altså noen i sameiet
Deretter fylles inn resterende relevant informasjon angående fakturering. Husk bilag!
Nedlastning av regnskapet som PDF-fil
Nedlastningsmuligheter for regnskapet i PDF-format finner du i økonomi-modulen under regnskap som vist i skjermbildet.
Årsrapport og signering
Steg 1:
I økonomi-modulen endrer du til det året du vil ha årsrapport fra (årsrapport kan kun gjøres for tidligere år) – og klikk deg inn på Regnskap.
Steg 2:
Rediger årsberetning. NB. Sameier med 21 eller flere seksjoner skal ha én eller flere statsautoriserte eller registrerte revisorer (§65. Plikt til å ha revisor). I sameier med 20 eller færre seksjoner, kan årsmøtet med vanlig flertall av de avgitte stemmene vedta at sameiet skal ha en revisor som er valgt av årsmøtet. Dersom ditt sameie har over 21 seksjoner er det lurt å sette revisor i «innstillinger» slik at det kommer med i årsrapporten (Vi anbefaler også sameier med under 20 seksjoner gjør dette for ordens skyld).
Steg 3:
Se over og send til signering. Signering vil gjøres via en link som sendes til hver enkelt styremedlem på SMS.
Steg 4:
Etter signering fra alle styremedlemmer, vil revisor få muligheten til å redigere beretningen.
Steg 5:
Etter revisor har redigert sin beretning, må vedkommende se over og godkjenne til signering.
For å laste ned Årsrapport eller revsorberetning, benyttes knappene som vist i skjermbildet under. (Hvis du har problemer med å laste ned årsrapporten eller revisorberetningen kan det være at du må prøve en annen nettleser).
Registrering og endring av inntekter/utgifter i portalen
I Økonomi-modulen under inntekter/utgifter vil du se en oversikt over alle inntektene/utgiftene til sameie. Her vil du kunne registrere og endre disse.
For å registrere en inntekt/utgift, velger du enten inntekter eller utgifter i økonomi-modulen som vist i skjermbildet under.
For å opprette en ny inntekt/utgift, trykker du på pluss-symbolet som illustrert i skjermbildet under. I eksempelet oppretter vi en inntekt (fremgangsmåten vil være det samme for utgift).
Her fyller du inn nødvendig informasjon om inntekten/utgiften. For å opprette inntekten/utgiften trykker du på den blå «lagre» knappen. Husk bilag!
For å redigere en eksisterende inntekt/utgift, trykker du på det blå navnet til inntekten/utgiften du vil endre.
Herifra kan du endre inntekten/utgiften ved å trykke på det blå symbolet som illustrert i skjermbildet under.
Registrering og endring av inngående faktura
Opprettelse av inngående faktura gjøres i Økonomi-modulen under Faktura. Ved opprettelse, vil faktura automatisk registreres som en utgift i sameiets regnskap i portalen under Utgifter i Økonomi-modulen.
For å opprette en inngående faktura, trykker du på «Ny inngående faktura» knappen som vist i skjermbildet.
Herfra fyller du inn nødvendig informasjon om faktura og trykker på den blå «Lagre» knappen.
For å endre en eksisterende faktura trykker du først på det blå navnet som illustrert i skjermbildet.
Heretter kan du trykker på det blå symbolet som vist i skjermbildet for å endre detaljer.
Registrering og endring av utgående faktura
Opprettelse av utgående faktura gjøres i Økonomi-modulen under Faktura. Ved opprettelse, vil faktura automatisk registreres som en inntekt i sameiets regnskap i portalen under Inntekter i Økonomi-modulen.
For å opprette en utgående faktura, trykker du på «Ny utgående faktura» knappen som vist i skjermbildet.
Deretter velger du mottaker av utgående faktura og fyller inn faktura informasjon. Her har du muligheten til å hente mottakere fra sameies medlemsliste. Det gjør du ved å krysse av boksen «Velg interne mottakere fra liste», som illustrert i skjermbildet under. For å sende ut faktura til mer enn en person, må du benytte deg av «Gruppefaktura» funksjonen i Felleskostnader-modulen. For detaljert informasjon om gruppefaktura, se «opprettelse av gruppefaktura» under «Felleskostnader» videre i brukerveiledningen.
Etter utfyllelse av nødvendig informasjon, trykker du på den blå «lagre» knappen for å opprette utgående faktura.
For å sende ut, markere som betalt, nedlastning eller kreditering av faktura, benytter du knappene som illustrert i skjermbildet under.
Bokføring, bankavstemming og betalinger (faktura og utlegg)
Hvis dere ikke har bestilt SmartOrg Pluss er dere på vår selvbetjeningsmodell og avstemmer da Smartorg med banken selv, samt foretar betalinger av faktura og utbetalinger av utlegg i nettbanken. Det er lurt å gjøre dette fortløpende og minst en gang i måneden. Det er mest praktisk å gjør dette når full bankutskrift for foregående måned foreligger i nettbanken.
Når dere har betalt en faktura i nettbanken så merker du denne som betalt I Smartorg slik at dette blir bokført i regnskapet. Samme logikk gjelder for utlegg og faktura på felleskostnader (merkes som betalt når dere ser beløpet på konto). Kortbetalinger vil bokføres automatisk. Hvis dere har inntekter/utgifter inn og ut av bankkonto som ikke er registrert i Smartorg kan dere lage et inntekts- eller utgifts bilag på beløpet under fanene «Inntekter» og «Utgifter»
Ved bruk av kortbetaling via Stripe bør dere koble opp bankkontoen deres gjennom Stripe Connect, slik at penger fra kortbetaling kommer rett inn på deres konto og ikke går via oss. Denne funksjonen finner du under innstillinger (nederst). Det er en liten verifiseringsprosess dere må gjennom her og dere finner en veileder til å Koble opp Stripe Connect her.
Hvis dere ønsker at vi Smartorg gjør bankavstemming for dere kan dere bestille SmartOrg Pluss. Vi vil da be om fullmakt til å operere deres bankkonto ved bestilling.
Årshjul
Årshjulet er en enkel måte å organisere, fordele og strukturere oppgaver på. Her vises kommende arrangementer, aktiviteter, oppgaver og møter på en oversiktlig og enkel måte.
SKJULT
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Opprettelse og bruk av oppgaver
Opprettelse av oppgaver
I årshjuls-modulen kan du opprette oppgaver med delegert ansvar. Oppgavene kan være f.eks. å klippe hekken, måke snø, ferdigstille budsjett, opprette årsmøte osv..
For å opprette en oppgave i portalen, må du være i årshjuls-modulen. Her trykker du på den blå «legg til oppgave» knappen for å opprette en oppgave.
Heretter fyller du inn nødvendig informasjon for oppgaven. Om du skal delegere ansvar til et medlem i sameie ditt, trykker du i «ansvarlig» boksen og velger et medlem fra medlemslisten eller skriver inn navnet som vist i skjermbildet under.
Om det er ønskelig å sende varsle ansvarlig om oppgaven, trykker du i «varlse ansvarlig på epost» boksen. For å opprette oppgaven, trykker du på den blå «lagre» knappen som vist skjermbildet under.
Detaljer og redigering av oppgaver
For å se detaljer om oppgaven, kan du trykke på den i årshjuls-oversikten som vist i skjermbildet under. Husk at du må ha «oppgaver» valgt i filtreringsmenyen for å se oppgavene.
For å redigere en eksisterende oppgave, trykker du på oppgaven og deretter det blå symbolet som vist i skjermbildet under.
Her redigerer du eksisterende informasjon og trykker på den blå «Lagre» knappen når du er ferdig.
Når oppgaven er fullført, kan du markere den som utført ved å trykke på den «Marker som utført» knappen som vist under.
Når oppgaven er markert som utført, ser den slik ut i portalen.
Påminnelse om oppgaver
Ved å trykke på oppgaven kan du også sende en påminnelse til ansvarlig på SMS eller epost. Dette gjør du ved å trykke på den lilla «Send påminnelse til ansvarlig» knappen som vist under.
Her fyller du inn informasjon du ønsker å formidle til ansvarlig angående oppgaven. Om du øsnker å sende påminnelsen på SMS, trykker du i «Send som SMS» boksen. Om du ikke velger å sende som SMS, vil påminnelsen automatisk sendes som epost til ansvarlig. For å sende påminnelsen, trykker du på den blå «Send» knappen.
Aktiviteter
Aktiviteter brukes når dere ønsker å sette opp prosjekter og bokføre inntekter og utgifter på dette. (Eks: Årlig Dugnad). Når en slik aktivitet er opprettet kan man utgiftsføre, inntektsføre eller utstede regninger (under felleskostnader) som bokføres på denne aktiviteten.
SKJULT
Opprettelse av aktiviteter
Aktiviteter opprettes i Aktiviteter-modulen. Her kan du opprette aktiviteter/prosjekter som skal arrangeres av sameiet.
For å opprette en aktivitet, trykker du på den blå «Ny aktivitet» knappen i Aktiviteter-modulen som vist i skjermbildet under.
Her fyller du inn informasjon om aktiviteten og oppretter eventuelt en påmelding. For å opprette en aktivitet med påmelding, trykker du i boksen «Opprett påmelding til denne aktiviteten?» som vist i skjermbildet under.
Etter utfylling av informasjonsfelter, kan du opprette aktiviteten ved å trykke på den blå «Lagre» knappen som vist i skjermbildet under.
Hvordan melde seg på en aktivitet
Å melde seg på en aktivitet kan gjøres på to måter, gjennom Årshjul-modulen eller Aktivitets-modulen.
Påmelding via aktivitets-modulen
For å melde seg på en aktivitet via Aktivitets-modulen, velger du aktiviteten du vil melde deg på i aktivitetslisten under «Pågående aktiviteter» som vist i skjermbildet under.
Herfra velger du påmeldingen du skal melde deg på i påmeldingslisten, ved å trykke på det blå navnet som vist i skjermbildet.
For å melde deg på, trykker du på den lilla «Meld meg på!» knappen.
Påmelding via Årshjul-modulen
Årshjul-modulen er et oversiktlig sted å vise alle kommende aktiviteter, påmeldinger og oppgaver. For å melde deg på en aktivitet herfra, kan du velge en aktivitet med påmeldings-kategori. For å kun vise påmeldinger, kan du bruke sorteringsfunksjonen.
For å bruke sorteringsfunksjonen, markerer du hvilke kategorier som skal vises som illustrert i skjermbildet under.
Etter at du finner aktiviteten du skal melde deg på, trykker du på boksen og velger «vis påmelding» som vist i skjermbildet.
Deretter trykker du på den lilla «Meld meg på» knappen som vist i skjermbildet under.
Meldinger
Her kan dere sende meldinger til medlemmer som E-post eller SMS samt lage grupper.
SKJULT
Utsendelse av E-post til medlemmer
For å sende ut e-post på vegne av sameiet, gjøres det i meldingsmodulen.
Husk å velge «Epost» som illustrert i skjermbildet under. For å opprette en ny e-post, trykker du på pluss-symbolet som vist i skjermbilde.
Etter formulering av e-posten, må duvelge mottakergruppe. For å opprette egne grupper, se «Opprettelse av grupper» i brukerveilederen.
For å legge ved et eller flere vedlegg i e-posten, gjøres det ved å trykke på «nytt vedlegg» som illustrert i skjermbildet under.
For å sende ut e-posten, trykker du på den blå knappen hvor det står «send epost» nederst på siden. Husk at for å sende ut e-posten må du ha valgt en mottakergruppe.
Utsendelse av SMS til medlemmer
For å sende ut SMS på vegne av sameiet, gjøres det i meldingsmodulen.
Husk å velge «SMS» som illustrert i skjermbildet under. For å opprette en ny SMS, trykker du på pluss-symbolet som vist i skjermbilde.
Etter formulering av SMS, må du velge mottakergruppe. For å opprette egne grupper, se «Opprettelse av grupper» i brukerveilederen.
For å sende ut SMS, trykker du på den blå knappen hvor det står «send SMS» nederst på siden. Husk at for å sende ut SMS må du ha valgt en mottakergruppe.
Opprettelse av grupper
Opprettelse av egendefinerte grupper i sameie ditt gjøres i meldingsmodulen under «Grupper». For å opprette en ny gruppe, trykker du på pluss-symbolet som vist i skjermbildet under.
For å velge medlemmer i gruppen din, trykker du i boksen til venstre for medlemmets navn. Til høyre kan du se alle valgte medlemmer i gruppen din.
For å opprette gruppen trykker du på den blå «Lagre» knappen som illustrert i skjermbildet under.
Etter opprettelse av en gruppe, kan du legge til medlemmer ved å trykke på ikonet som illustrert i skjermbildet under. For å fjerne medlemmer fra gruppen, trykker du på den røde søppelkassen i samme kolonne som medlemmet du ønsker å slette står i.
Møter
Her kan du opprette møter og få en oversikt over tidliger/kommende møter. Møtemodulen inneholder agenda, referat, påmelding, vedlegg og hisotrikk.
SKJULT
Opprettelse av møte
Opprettelse av møter gjøres i Møter modulen.
For å opprette et møte trykker du på pluss-symbolet som illustrert i skjermbildet under.
Deretter fyller du inn informasjon om møtet ditt og velger passende møtetype(maler) i rulle-menyen som illustrert i skjermbildet under. Møtetypen du velger vil bestemme hvordan agenda-malen er strukturert.
Om du ønsker å opprette en påmelding til møte, kan du trykke i boksen for «Opprett påmelding til dette møtet?» som illustrert i skjermbildet under.
Heretter kan du fylle inn felter for å opprette påmelding. Du kan også få varsler ved påmelding/registrering, ved å klikke i boksen for «Send varsel ved påmelding/registrering» som illustrert i skjermbildet under.
For å opprette møtet trykker du på den blå «Lagre» knappen nederst på siden.
Husk å ferdigstille agenda og annen viktig informasjon i forkant av møtet. Det gjøres som illustrert i skjermbildet under.
For å laste opp vedlegg, trykker du på «vedlegg» i møtet ditt, og laster opp filen(e) som illustrert i skjermbildet under.
Det kan også være lurt å sende ut inkalling til møtet når agenda og annen viktig informasjon ferdigstilles. Det gjøres som illustrert i skjermbildet under.
Historikk
Her finner du historikk over alle gjennomførte handlinger i portalen. Her kan du se hva som er gjort, når det er gjort og hvem som har gjennomført det.
SKJULT
Visning av brukerhistorikk
For å vise loggførte handlinger i portalen, bruker du historikk-modulen.
Her kan du sortere og filtrere etter diverse handlinger. Du kan for eksempel søke etter et medlem for å se innbetalinger, påmeldinger eller annen aktivitet i portalen. For å filtrere etter spesifikk informasjon, kan du bruke søkefeltet eller rulle-menyene som vist i skjermbildet under.
Dokumenter
Her kan du laste opp og organisere sameiets dokumenter.
SKJULT
Opplastning av dokumenter
For å laste opp dokumenter i dokument-modulen oppretter du en mappe ved hjelp av pluss knappen som vist i skjermbildet under.
Her kan du velge synlighet samt tittel på mappen. For å lage egne tilganger, kan du opprette grupper i Melding-modulen. For mer informasjon se «Opprettelse av grupper» i brukerveilederen.
For å laste opp en fil, velger du mappen du vil laste opp filen i, og trykker deretter pluss ikonet som vist i skjermbildet under.
Innstillinger
Her kan nøkkelinformasjonen om sameiet ditt vises og redigeres.
SKJULT
Fordeling/redigering av roller og ansvar
Under innstillinger i portalen vil du finne «Rolle og ansvar». Her kan roller og ansvar fordeles til medlemmene i sameie deres.
For å delegere ansvar eller roller, benytter du pluss-ikonet som vist i skjermbildet.
Modultilgang for medlemmer
I «modultilgang for medlemmer» under «Innstillinger», velger administrator eller moderator hvilke moduler de forskjellige tilgangsrollene har tilgang til. Tilgangsrollene kan delegeres i Brukere-modulen i portalen. Se «Endring av tilgangsroller» i brukerveiledningen for videre informasjon.
For å endre modultilgangen, trykker du på ikonet som illustrert med rød sirkel i skjermbildet.
Tilgang til modul:
Ingen tilgang til modul:
Ingen endringsmulighet for modul:
Personvern og sensitiv informasjon
For å skjule sensitiv informasjon som e-post og telefonnummer for «vanlige brukere», kan administrator huke av boksen som illustrert i skjermbildet.
For å skjule/vise egendefinerte kolonner i medlemslisten, kan det gjøres for alle medlemmer med tilgang til medlemslisten som illustrert i skjermbildet under.
Bruk av Mailchimp i sameiet
For å koble Mailchimp til sameie, kan du følge vår guide i portalen i Instillinger-modulen
Koble opp kortbetaling (STRIPE CONNECT)
Følg vår veileder for oppsett av stripe Connect
Koble opp Vipps betaling (VIPPS PÅ NETT)
For å koble opp VIPPS betalinger gjennom SmartOrg må dere først koble opp Kortbetalingsløning. Følg vår veileder for oppsett av stripe Connect (engangsjobb)
Følg så vår veileder for oppsett av VIPPS PÅ NETT for å koble opp Vipps betalinger (engangsjobb)